Следвайте Гласове в ТелеграмСтотици полицаи излязоха на протест пред сградата на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСтотици полицаи излязоха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Полицаи излязоха на спонтанен протест пред НС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Стотици служители на реда излязоха на митинг пред постройката на парламернта с искане да спре политизирането на случилото се предишния четвъртък, когато в центъра на София имаше конфликти на футболни агитки и екипи на Министерство на вътрешните работи малко преди 13 ч. Повечето останаха към час, колкото трае обедната им отмора. Присъстващите обявиха, че митингът им е импровизиран и приканват да спре да се политизира конфликта с футболни почитатели на 16 ноември.  

Служителите на МВР обясниха, че са пред Народното събрание, с цел да изразят поддръжка към потърпевшите им сътрудници при митинга предишния четвъртък в София, както и към управлението на вътрешното ведомство. По публични данни 33-ма са ранените чиновници на Министерство на вътрешните работи, като един е признат в лечебно заведение.

Присъстваше и част от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи. Протестиращите изрекоха поддръжка към управлението на Министерство на вътрешните работи. Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи съобщи:

" Не желаем и изрично се разграничаваме от политизирането на Министерство на вътрешните работи. То беше в някакви възможни рамки, само че от няколко дни към този момент чашата преля. Най-вероятно ще предложи ми и на СФСМВР да сезира нашите политически сътрудници - ние сме членове на Европейския полицейски съюз - само че няма метод да оставим това заклеймяване на българския чиновник на Министерство на вътрешните работи да продължава ".

На мястото пристигна и вътрешният министър Калин Стоянов. По-късно през днешния ден той и висши полицейски ръководители ще бъдат изслушани в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

В 14.30 часа на извънредно съвещание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, на което ще бъдат изслушани министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живков Коцев, както и заместител основният секретар на министерството, шефът на основна дирекция " Национална полиция ", шефът на Столична дирекция на вътрешните работи, шефът на основна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " и шефът на дирекция " Инспекторат ".

Източници: БНР, Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР